Let op Cookies worden op deze website gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het ontvangen van cookies van deze website. Verder

Carven

Carven eyewear

L'histoire de la maison Carven

Carmen de Tomasso - geboren in 1909 - was een dame met een lengte van slechts 1 meter 55. Op jonge leeftijd vertelde haar moeder dat ze met haar lengte nooit fashion en elegantie uit zou kunnen stralen. Dat heeft er toe geleid dat Madame de Tomasso (Madame Carven) zelf kleding is gaan ontwerpen. Haar tante – Josy Boyriven - zag potentie in de ontwerpen en besloot om Carmen te helpen bij het starten van een winkel met haar haute couture lijn voor kleine dames. In 1945 werd deze winkel geopend in Parijs op de Champs d'Elysées, onder de naam Carven.

De naam Carven is opgebouwd uit de namen van Carmen en haar tante: Car(men)-(Boyri)Ven

Niet alleen Parisiennes en stewardessen leerden het Modehuis Carven te waarderen, maar ook Japanse, Koreaanse en Chinese dames. Door de jaren heen werd het Modehuis Carven gevraagd om kleding te ontwerpen voor personeel van high-end luchtvaartmaatschappijen wereldwijd.

Later heeft het Modehuis Carven een uitbreiding gedaan met een parfumlijn en modern-chique tassen. In 2008 is het bedrijf overgedragen aan Henri Sebaoun, die al jaar en dag verantwoordelijk was voor het merk. Mevrouw Carven is in juni 2015 overleden op 105-jarige leeftijd. Anno 2015 is het Modehuis Carven in de fashion-industrie een exclusief high-end fashion brand wat een enorme waardering heeft opgebouwd door trouw te blijven aan het DNA van het merk.

Carven Eyewear

Alles binnen het Modehuis Carven is gebaseerd op drie lijnen. 'Ma Griffe' is de chique lijn, het DNA en de handtekening van Carven. De tweede lijn 'Malher' heeft een neo-vintage uitstraling. 'Carmen' is de derde lijn; jong, modern en fris. Een ready-to-wear collectie.

In zowel de kleding, parfum en tassen wordt consistent gebruik gemaakt van herkenbare elementen. Zo komt de hals van de parfumfles en de sluiting van de tas ook terug in de Carven Eyewear collectie.

Geen produkten in deze categorie