Historie

Wat achtergrondinformatie over uw opticien. Maar waar te beginnen? Op 17 augustus 1981? Nee, laten we dat maar niet doen. Ik kan u wel vertellen dat toen uw opticien werd geboren. Verder zal ik niet in detail treden want erg prettig kan het nooit geweest zijn voor mijn moeder om zo'n tienponder op deze wereld te zetten.

Wel van belang is het feit dat zo'n tienponder uiteindelijk toch uitgroeit tot een heuse opticien! Maar waarom nou juist dit vak? Fietsenmaker of melkboer is toch ook hartstikke leuk? Alles wat een mens meemaakt in zijn of haar leven vormt iemand tot wat hij of zij uiteindelijk wordt. Ik ben inmiddels gevormd en daarbij hoort dit vak; mijn vak. Het jasje van Kees de brillenman zit mij als gegoten. Maar waarom is mijn eigen passie voor mijn vak nou zo van belang voor u?

Het antwoord op de bovenstaande vraag draait eigenlijk allemaal om een simpel woordje: aandacht. Alles in mijn werk heeft met aandacht voor u te maken. De ongelofelijke drang om te streven naar perfectie en de wil om iedere klant blij te maken zijn elke dag weer even groot. Het gaat erom dat iedereen met een lach op zijn of haar gezicht de winkel verlaat.

Bij veel klanten sta ik in de telefoon als 'Kees Bril' of 'de brillenman'. Toegankelijk zijn en de wil om mensen om je heen te helpen zijn waardes die je meekrijgt, of niet, wanneer je je vormt als persoon. Met een pa als leraar en een moeder als verpleegkundige ben ik wat betreft deze waardes waarschijnlijk dubbel erfelijk belast. Dit vak geeft mij de mogelijkheid om elke dag mensen om mij heen te helpen en blij te maken op een toegankelijke manier.

Inmiddels ben ik alweer 20 jaar opticien. Als 19-jarige jongen begon ik in loondienst, op mijn 22e was ik bedrijfsleider en op mijn 29e begon ik mijn eigen zaak. Het was december 2010 en mijn zaak zat destijds op nummer 22. Het nummer van de zaak gaf een indicatie van de vloeroppervlakte; 29 vierkante meter. Groot was het niet maar het was van mij.

Vervolgens tekende ik op 1 juni 2012, de dag voor de geboorte van mijn tweeling, het huurcontract van het pand waar Beeks Optiek momenteel nog steeds gevestigd is. Een paar deuren verder, op nummer 18, was de vloeroppervlakte toch een stukje groter: 142 vierkante meter. Tot op de dag van vandaag wordt hier elke dag met trots gewerkt om voor u de mooiste en beste bril te maken. Dit wordt gedaan met aandacht en liefde. Ik heb mensen om me heen die dezelfde passie delen als ik. Wij heten u dan ook graag te allen tijden welkom op nummer 18!

Met vriendelijke groet,

Kees Beeks