Etnia Barcelona

Etna Barcelona

Het merk Etnia Barcelona is opgericht door David Pellicer. David was de kleinzoon van een man die jarenlang in een zonnebrillenfabriek in Barcelona werkte en vervolgens zijn eigen bedrijf startte in de jaren '50. Zijn dochters, dus ook de moeder van David, kwamen in dit bedrijf te werken en David bracht daardoor het grootste deel van zijn jeugd door tussen de zonnebrillen.

Uiteindelijk besloot David eind jaren '90 dat het ook anders kon. Hij begon zonnebrillen te ontwerpen die niet de standaard bruine of zwarte kleur hadden. Hij experimenteerde met rode en gele brillen en combinaties van verschillende kleuren.

Zijn opa stond volledig achter hem en in 2001 was Etnia Barcelona een feit. Het merk produceert niet alleen zonnebrillen maar ook correctie monturen voor zowel dames als heren.

David heeft zich laten inspireren door het kleurrijke Catalaanse leven. De monturen hebben een 'vintage' inslag en hebben een hoog draagcomfort. Er wordt gebruikt gemaakt van acetaat en aluminium in meer dan 400 kleuren.

Etnia Barcelona zet zich in voor duurzame, milieuvriendelijke producten. Hun acetaat monturen zijn gemaakt van katoen en houtpulp dat 100% recyclebaar en biologisch afbreekbaar is.

[Bel voor prijsopgave]
[Bel voor prijsopgave]
[Bel voor prijsopgave]