Let op Cookies worden op deze website gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het ontvangen van cookies van deze website. Verder

Vormvaste of harde lenzen

Harde lenzen worden ook wel vormvaste of vormstabiele lenzen genoemd. Deze lenzen worden gemaakt van zeer hoogwaardig en zuurstofdoorlatend materiaal. Hierdoor blijven uw ogen gedurende de hele dag in goede conditie. Wanneer u kiest voor deze lenzen brengt dat een aantal voordelen met zich mee. Zo beschadigen vormvaste lenzen een stuk minder snel dan andere lenzen. Daarnaast zijn ze makkelijker en goedkoper te onderhouden en kunnen bepaalde sterktes beter worden gecorrigeerd met een harde lens dan met een zachte lens.

Het draagcomfort van harde lenzen kan in het begin even wennen zijn. Dit komt omdat het oog niet eerder in aanraking is gekomen met het hardere materiaal waarvan de lenzen gemaakt zijn. Vroeger was dit voor veel mensen een reden om niet te kiezen voor harde lenzen. Echter zijn er tegenwoordig nieuwe aanpastechnieken waardoor de gewenningstijd een stuk korter is dan voorheen. Met nieuwe apparatuur is het aanmeten van harde lenzen echt maatwerk geworden. Samen met een contactlensspecialist wordt bekeken wat voor u het beste is. Wanneer u moeite heeft met zowel kijken van veraf als kijken van dichtbij bieden wij de mogelijkheid om multifocale harde lenzen of harde bifocale lenzen uit te proberen.