Brillen merken

Omdat niet alleen het oog wat wil!

 

Anne et Valentin

Wat vandaag de dag het werk van Anne et Valentin karakteriseert is zonder twijfel expressie.

De monturen van dit Franse merk worden met liefde en aandacht gemaakt en dat is terug te zien in de prachtige collectie.

Geen brillen om op te vallen, maar wel om gezien te worden. Voor zowel dames als heren zijn er monturen in acetaat, titanium of een combinatie daarvan. Er is er zeker een te vinden die uw persoonlijkheid benadrukt!

Cazal

De luxe monturen van Cazal hebben een eigen karakter, zijn gewaagd en opvallend. Ze zijn zo ontworpen dat ze een statement zijn om te dragen. Dit merk is voor degene die individualiteit en extravagantie als onderdeel van hun leven zien. Cazal definieerde de typische hiphop-look van de jaren 80 als geen ander. Sommige van de legendarische ontwerpen uit die tijd zijn nog steeds trendsetters.

Er is niemand zoals Cari Zalloni bij wie de passie voor het product zo wordt weerspiegeld in het ontwerp. Cari was een visionaire die een revolutie ontketende in het ontwerpen van brillen. Hij creëerde nieuwe trends die ver voor hun tijd waren. Ook vervaardigde hij een buitengewone stijl die er voor zorgde dat hij zijn fans tot op de dag van vandaag betoverd heeft.

Cazal definieert stijl niet alleen in design maar ook in het gebruik van eersteklas materialen zoals puur titanium of goud. De verwerking hiervan garandeert de hoogste kwaliteit.

Cazal is een merk dat gevestigd is in Duitsland en heeft verkooppunten over de hele wereld. Wij zijn een van de weinigen in Nederland die dit merk in de winkel hebben liggen! Trends komen en gaan, maar stijl raakt nooit uit de mode.


Dolce & Gabbana

Domenico Dolce en Stefano Gabbana hebben zich, nadat zij in 1985 hun eerste modelijnen lanceerden, vanaf 2006 gericht op de brillenmarkt.

De collectie is voor zowel dames als heren en bestaat uit twee segmenten. Het ene segment bestaat met name uit kunststofmonturen en is gericht op een jong volwassen publiek. Deze monturen kenmerken zich door hun sportieve, trendy uiterlijk. Ze zijn beschikbaar in vele kleuren. Het tweede segment bestaat uit luxere monturen met meer thema's. Ieder seizoen is er een nieuwe special. Deze special is niet alleen in de brillen, maar ook direct in de kledinglijnen van Dolce&Gabbana terug te zien

Dutz

Dutz is een oerhollands merk dat in 2005 is opgericht. Laagdrempelig, toegankelijk, eigenwijs, kleurrijk en onderscheidend.

Dutz heeft 3 basis principes:

1. Trendy en verrassende designs

2. Buitengewoon goede kwaliteit

3. Bijzonder scherpe prijzen

De monturen zijn gemaakt van roestvrijstaal en Mazzucchelli-acetaat uit Italië. Alle monturen zijn hypoallergeen en gecoat met de beste Zwitserse lak, namelijk dezelfde die gebruikt wordt als die voor de producten van Apple!

Etnia Barcelona

Het merk Etnia Barcelona is opgericht door David Pellicer. David was de kleinzoon van een man die jarenlang in een zonnebrillenfabriek in Barcelona werkte en vervolgens zijn eigen bedrijf startte in de jaren '50. Zijn dochters, dus ook de moeder van David, kwamen in dit bedrijf te werken en David bracht daardoor het grootste deel van zijn jeugd door tussen de zonnebrillen.

Uiteindelijk besloot David eind jaren '90 dat het ook anders kon. Hij begon zonnebrillen te ontwerpen die niet de standaard bruine of zwarte kleur hadden. Hij experimenteerde met rode en gele brillen en combinaties van verschillende kleuren.

Zijn opa stond volledig achter hem en in 2001 was Etnia Barcelona een feit. Het merk produceert niet alleen zonnebrillen maar ook correctie monturen voor zowel dames als heren.

David heeft zich laten inspireren door het kleurrijke Catalaanse leven. De monturen hebben een 'vintage' inslag en hebben een hoog draagcomfort. Er wordt gebruikt gemaakt van acetaat en aluminium in meer dan 400 kleuren.

Etnia Barcelona zet zich in voor duurzame, milieuvriendelijke producten. Hun acetaat monturen zijn gemaakt van katoen en houtpulp dat 100% recyclebaar en biologisch afbreekbaar is.


Garrett Leight

Garrett Leight is een merk dat ontstaan is in Venice Beach, Californië. Het merk is daar dan ook trots op en vernoemd elk montuur dat ze maken, naar een straat in Venice.


Götti

Sven Götti: 'Design begins in the mind and comes from the heart'

Een mooie quote van de Zwitserse designer; en dat deze handgemaakte monturen met liefde gemaakt worden zie je duidelijk terug in zijn collectie. Het vakmanschap straalt er van af!

De titanium monturen worden al meer dan 20 jaar vervaardigd in Japan. Bescheiden monturen met een prachtige afwerking. Heerlijk licht om te dragen en ook nog anti allergeen.

De acetaat monturen die gemaakt zijn in Duitsland en Oostenrijk worden allemaal handmatig gepolijst. Een proces van een aantal dagen. Leuk detail is dat u in de bril kunt lezen wie uw bril zo mooi heeft laten glimmen. De monturen hebben warme, diepe natuurtinten in verschillende schakeringen.

Götti maakt ook monturen van buffelhoorn. Deze hoorn komt van de Indische waterbuffel die verder zorgt voor melk, vlees en leer. Doordat het een natuurproduct is, is elk montuur uniek in kleur en patroon. Het onderhoud van een hoornen montuur kost wat meer tijd dan bij een montuur van ander materiaal. Zo zult u deze bijvoorbeeld af en toe moeten behandelen met een speciale crème. Wanneer u echt iets speciaals wilt is deze zorg het meer dan waard! U krijgt er een luxe, licht en comfortabel montuur voor terug. Ook deze monturen zijn overigens anti allergeen.


Kinto

Kinto is een Belgisch brillenmerk dat werd gelanceerd door Celso Viejo in zijn atelier in Brussel. Door de jaren heen ontwikkelde het autonome merk zich verder en bleef het altijd trouw aan zijn oorspronkelijke visie: gemakkelijk draagbare ergonomische brillen creëren, met een bijzonder oog voor detail.

Bij Kinto werken ze samen in een klein team zodat alle modellen de identiteit van het merk weerspiegelen. Dankzij deze organisatie kunnen de designers de tijd nemen om de modellen in samenwerking te ontwikkelen. Alle beslissingen worden genomen in teamverband als het gaat om de vorm, kleur en materiaal. Het handelsmerk van Kinto is al het overtollige van de bril wegnemen om zich te concentreren op het detail dat het verschil maakt. Naast de diversiteit in vorm, is elk model beschikbaar in acht verschillende kleuren, zodat voor elk gezicht de perfecte Kinto-stijl verkrijgbaar is. Kinto heeft brillen voor zowel jongeren als volwassenen en ook specifiek voor mensen met een smal gezicht.

Daarnaast is de ergonomie een cruciaal aspect: de bril moet licht en gemakkelijk draagbaar zijn. Alle Kinto brillen bieden bijvoorbeeld een systeem van onderling verwisselbare flexibele scharnieren. Dankzij deze technologie kunnen de monturen gelijk bij ons versteld worden, zonder wachttijd.


Oakley

Sportieve brillen van top kwaliteit

Oakley correctiemonturen zijn gemaakt met dezelfde hoge kwaliteit als hun zonnebrillen. Zo ziet u ook bij de correctiemonturen een grote verscheidenheid in kleur en model.

De brillen zijn gemaakt van duurzame materialen en met fashion en sport als inspiratie.Alle Oakley brilmonturen kunnen worden gedragen zowel tijdens het sporten als tijdens het gewone dagelijks leven.

Oakley staat voor innovatie, design en goede kwaliteit. De monturen hebben een eigen stijl en een bijzondere afwerking. Met een Oakley kunt u voor de dag komen.Öga

Kwaliteit en design uit Frankrijk, geïnspireerd op de Scandinavische architectuur. Öga richt zich op moderne heren die sobere maar stijlvolle brillen willen dragen om hun identiteit kracht bij te zetten.


Jonas Blanking, de ontwerper voor het merk, is zelf Scandinavisch. Hij heeft een passie voor architecturen het is dus geen verrassing dat deze monturen heel geometrisch zijn. De monturen vallen op omdat er gebruik wordt gemaakt van metaal, hout en acetaat. Dit zorgt voor een trendy resultaat.

Öga maakt gebruik van een gepatenteerd scharnier waar geen speling in komt te zitten. Ook niet na veelvuldig open en dicht klappen. Hierdoor zit de bril altijd perfect op uw neus.


Prada

Prada vertegenwoordigt het beste van de Italiaanse cultuur en traditie. Het is een van de meest innovatieve, prestigieuze en algemeen erkende merken in de mode- en luxegoederenindustrie, met een scherp oog voor details en nieuwe trends. De Prada-brillencollectie weerspiegelt deze aanpak met onmiskenbare stijl, verfijnde elegantie en compromisloze kwaliteit.Rayban

De Ray-Ban brillen werden geïntroduceerd in 1929, omdat de US Air Force een zonnebril wilde die bestand was tegen de extreme omstandigheden die piloten ervaren. Dit werd de bekende Aviator met de G15 lens. Nog steeds is dit de nummer één zonnebril.De naam Ray-Ban is afgeleid van de Engelse woorden voor "straal" (ray) en "uitbannen" (ban). Letterlijk dus; brillen om (licht)stralen mee uit te bannen.

In 1937 is er patent aangevraagd op het merk en sindsdien is Ray-Ban niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Ray-Ban heeft vele populaire modellen in de collectie, die zichzelf ieder jaar opnieuw uitvinden. Van het pilotenmodel tot de clubmaster; ze zijn allemaal even gewild.


Silhouette

Silhouette maakt de lichtste monturen ter wereld. Ze worden gemaakt binnen het Oostenrijkse familiebedrijf in Linz. Dit gebeurt vrijwel volledig met de hand. De randloze, scharnierloze en schroefloze montuurtjes worden gemaakt van high tech beta titanium en SPX. Hierdoor zijn ze vederlicht en dragen ze zeer comfortabel.

Alle monturen zijn tijdloos en voorzowel dames als heren beschikbaar.

Volte face

Volte Face is opgericht door Fabienne-Coudray Meisel. Met haar achtergrond als opticien was zij op zoek naar mooie monturen voor dames. Haar zoektocht resulteerde in een eigen brillenmerk: Volte Face!

De monturen worden handgemaakt in de Franse Jura en zijn geïnspireerd op New York.
De brillen van Volte Face hebben een eenvoudige maar unieke stijl, wat ze tijdloos doch stijlvol maakt. De kleine details maken van de eenvoudige bril een waardevol en kleurrijk accessoire.

Volte Face maakt gebruik van eigen acetaat, prachtige materiaalcombinaties en bijzondere kleuren. Bovendien zijn de pasvormen en modellen erg vrouwelijk waardoor Volte Face zich onderscheidt en onvergelijkbaar is met elk ander merk.