Kinderbrillen voor jongens en meisjes

Omdat ook kinderen smaak hebben

Het blijft lastig om de juiste kinderbril te vinden voor jongens en meisjes. Kies je een hippe bril, of ga je toch voor een sportbril voor je kind. Gelukkig weten kinderen vaak zelf heel goed wat ze wel en niet mooi vinden.

Goed, ze zijn wat kleiner, hebben een hogere stem, zijn hier en daar wat onbesuisd, hebben een zekere bijsturing nodig en moeten nog heel veel leren. Maar dat betekent natuurlijk niet dat ze geen smaak hebben. Integendeel. Kinderen voelen feilloos aan wat ze wel en wat ze niet mooi vinden. Ook als het gaat om de keuze van een bril. Uiteindelijk zijn zij degenen die ermee het schoolplein op moeten...

Natuurlijk zijn kinderen niet zo voorzichtig met hun nieuwe sportbril als wij dat misschien zouden zijn. Kinderen moeten immers vrij kunnen spelen zonder aan hun bril te hoeven denken. Gelukkig is dat geen probleem. Toch kan het voorkomen dat de kinderbril dusdanig veel is verbogen, dat dragen onmogelijk wordt. Dit vinden wij natuurlijk zonde en daarom hebben wij de Kidsclub in het leven geroepen.

Wil je je eigen bril maken??

Dat kan! Je kunt bij Beeks optiek op afspraak samen met de opticien je eigen bril slijpen.

Kijkproblemen bij kinderen

Ruim 80% van alle informatie die we tot ons krijgen, bereikt ons via de ogen. Optimaal zien is dus een belangrijke voorwaarde voor goede schoolprestaties. Maar ook noodzakelijk in het verkeer en bij het spelen en sporten. Heb je het gevoel dat je kind problemen heeft met scherp zien? Maak dan een afspraak voor een gratis oogmeting.

Waarom een uitgebreid oogonderzoek?

Het gezichtsvermogen van een kind kan veranderen zonder dat jij of je kind dat door hebben. Daarom is het verstandig om de ogen van je kind ieder jaar door de optometrist of orthoptist te laten onderzoeken. Tijdens deze controle wordt aandacht besteed aan de volgende punten:

  • bijziendheid
  • verziendheid
  • Astigmatisme
  • Kleurwaarneming
  • onderlinge coördinatie van de ogen
  • goed dieptezicht en de mogelijkheid om de ogen goed scherp te stellen


Wat gebeurt er al een kind een oogcorrectie nodig heeft?

Als uit het onderzoek blijkt dat een correctie nodig is, dan zal onze oogspecialist een op maat gemaakt advies geven. Je krijgt altijd de meest geschikte kijkoplossing.


Wij hebben ook een eigen orthoptist in dienst zodat je niet naar het ziekenhuis hoeft. Wil je meer weten? Klik dan hier.

Afspraak maken? Bel gelijk even!