Zachte contactlenzen

Zachte contactlenzen zijn, zoals de naam al zegt, gemaakt van soepel materiaal. Dit brengt enkele voordelen met zich mee. U hoeft aan zachte contactlenzen bijna niet te wennen en het draagcomfort gehalte ligt zeer hoog in vergelijking met andere soorten contactlenzen. Zachte contactlenzen hebben geen vaste vorm, liggen direct op het hoornvlies en vallen precies over de bolling van het oog heen.

Een andere prettige bijkomstigheid van zachte contactlenzen is dat ze veel minder gevoelig zijn voor stof, vuil en wind dan vormstabiele contactlenzen. Echter staat hier wel tegenover dat u nauwkeurig moet zijn in het onderhoud van uw contactlenzen; u moet ze regelmatig vervangen om vervuiling te voorkomen. Hoe vaak dit moet gebeuren, is afhankelijk van de soort zachte contactlenzen die u kiest. Ze kunnen maandelijks, om de twee weken of dagelijks worden vervangen.

Om te kijken welke soort (zachte) contactlenzen het best bij u en uw ogen past krijgt u hulp van onze contactlensspecialist. U kunt daarnaast altijd de nieuwste contactlenzen gratis op proef krijgen.

Daglenzen

Daglenzen zijn altijd zachte contactlenzen. Zoals de naam al zegt, kunt u ze slechts één dag gebruiken. Het feit dat u deze lenzen na één dag dragen verwisselt brengt als voordeel met zich mee dat u uw lenzen niet hoeft te onderhouden. Daglenzen hebben geen houdertjes of vloeistof nodig; u haalt de lenzen uit de verpakking, gooit de lenzen na gebruik weg en de volgende dag pakt u gewoon weer nieuwe. Ze komen direct uit een volledig steriele verpakking en zijn dus heel hygiënisch. Omdat ze nooit in aanraking komen met lenzenvloeistof komen ze ook niet in aanraking met de conserveringsmiddelen die er bij andere lenzen voor zorgen dat ze langer intact blijven.

Daglenzen zijn erg geschikt voor

 • Mensen die regelmatig wisselen tussen bril en contactlenzen
 • Tijdens het sporten of op vakantie
 • Mensen die overgevoelig zijn voor conserveringsmiddelen
  Multifocale contactlenzen

  Wat zijn multifocale contactlenzen?

  Vanaf een bepaald moment in uw leven krijgen uw ogen steeds meer moeite met het wisselen tussen veraf- en dichtbij kijken. Dit is heel normaal en hoeft geen enkele belemmering te zijn; met multifocale contactlenzen kunt u zowel veraf als dichtbij scherp zien. Multifocale contactlenzen zijn lenzen die zowel een plus- als een minsterkte corrigeren.

  Hoe werken multifocale contactlenzen?

  Een multifocale lens bestaat uit twee delen; het binnenste deel is voor veraf kijken, de buitenste rand voor dichtbij. Doordat deze twee delen langzaam in elkaar overlopen, ervaart u weinig last van de overgangen en verloopt de gewenning aan het anders kijken dan voorheen veelal makkelijk. Omdat u met multifocale contactlenzen op een andere manier gaat kijken, hebt u een korte gewenningsperiode nodig. Na deze periode schakelt u heel makkelijk van veraf naar dichtbij kijken.

  Het fijne aan multifocale contactlenzen is dat u in alle richtingen scherp kan zien, ook boven u en opzij. Deze lenzen zijn in vele varianten verkrijgbaar. Er zijn onder andere multifocale daglenzen en multifocale maandlenzen.

  Interesse?

  Wilt u meer informatie over multifocale contactlenzen of wilt u weten welke variant het beste bij u past? Wij verwelkomen u graag in onze winkel voor persoonlijk advies.