Let op Cookies worden op deze website gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het ontvangen van cookies van deze website. Verder

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn, zoals de naam al zegt, gemaakt van soepel materiaal. Dit brengt enkele voordelen met zich mee. U hoeft aan zachte lenzen bijna niet te wennen en het draagcomfortgehalte ligt zeer hoog in vergelijking met andere soorten lenzen. Zachte lenzen hebben geen vaste vorm, liggen direct op het hoornvlies en vallen precies over de bolling van het oog heen.

Een andere prettige bijkomstigheid van zachte lenzen is dat ze veel minder gevoelig zijn voor stof, vuil en wind dan vormstabiele lenzen. Echter staat hier wel tegenover dat u nauwkeurig moet zijn in het onderhoud van uw lenzen; u moet ze regelmatig vervangen om vervuiling te voorkomen. Hoe vaak dit moet gebeuren, is afhankelijk van de soort zachte lenzen die u kiest. Ze kunnen maandelijks, om de twee weken of dagelijks worden vervangen.

Om te kijken welke soort (zachte) lenzen het best bij u en uw ogen past krijgt u hulp van onze contactlensspecialist. U kunt daarnaast altijd de nieuwste lenzen gratis op proef krijgen.

Daglenzen

Daglenzen zijn altijd zachte lenzen. Zoals de naam al zegt, kunt u ze slechts één dag gebruiken. Het feit dat u deze lenzen na één dag dragen verwisselt brengt als voordeel met zich mee dat u uw lenzen niet hoeft te onderhouden. Daglenzen hebben geen houdertjes of vloeistof nodig; u haalt de lenzen uit de verpakking, gooit deze weg en de volgende dag pakt u gewoon weer nieuwe. Ze komen direct uit een volledig steriele verpakking en zijn dus heel hygiënisch. Omdat ze nooit in aanraking komen met lenzenvloeistof komen ze ook niet in aanraking met de conserveringsmiddelen die er bij andere lenzen voor zorgen dat ze langer intact blijven.

Daglenzen zijn erg geschikt voor

 • Mensen die regelmatig wisselen tussen bril en lenzen
 • Tijdens het sporten of op vakantie
 • Mensen die overgevoelig zijn voor conserveringsmiddelen
  Multifocale lenzen

  Wat zijn multifocale lenzen?

  Vanaf een bepaald moment in uw leven krijgen uw ogen steeds meer moeite met het wisselen tussen veraf- en dichtbij kijken. Dit is heel normaal en hoeft geen enkele belemmering te zijn; met multifocale lenzen kunt u zowel veraf als dichtbij scherp zien. Multifocale lenzen zijn lenzen die zowel een plus- als een minsterkte corrigeren.

  Hoe werken multifocale lenzen?

  Een multifocale lens bestaat uit twee delen; het binnenste deel is voor veraf kijken, de buitenste rand voor dichtbij. Doordat deze twee delen langzaam in elkaar overlopen, ervaart u weinig last van de overgangen en verloopt de gewenning aan het anders kijken dan voorheen veelal makkelijk. Omdat u met multifocale lenzen op een andere manier gaat kijken, hebt u een korte gewenningsperiode nodig. Na deze periode schakelt u heel makkelijk van veraf naar dichtbij kijken.

  Het fijne aan multifocale lenzen is dat u in alle richtingen scherp kan zien, ook boven u en opzij. Deze lenzen zijn in vele varianten verkrijgbaar. Er zijn onder andere multifocale daglenzen en multifocale maandlenzen.

  Interesse?

  Wilt u meer informatie over multifocale lenzen of wilt u weten welke variant het beste bij u past? Wij verwelkomen u graag in onze winkel voor persoonlijk advies.

  Maatwerk

  Net zoals elk paar voeten is elk paar ogen uniek. Om deze reden bestaan er ook lenzen die speciaal voor u op maat worden gemaakt. Voelen uw lenzen altijd vervelend? Heeft u alleen maar een bril omdat het dragen van lenzen geen succes was? Maak kennis met maatwerk!

  Indivisual lenzen zijn zachte driemaandenlenzen die speciaal op maat gemaakt worden, zodat ze perfect aansluiten op uw ogen. Hierdoor bieden ze perfect zicht en een optimaal draagcomfort. De lenzen zijn gemaakt van dunne Silicone Hydrogel. Hierdoor laten ze meer zuurstof door en blijven ze goed vochtig. Dit voorkomt uitdroging en irritatie.

  Wanneer andere zachte lenzen niet blijken te voldoen kunnen deze lenzen een oplossing bieden voor vrijwel iedereen! Dit omdat ze speciaal voor uw ogen worden gemaakt en in vier verschillende soorten worden aangeboden (enkelvoudig, multifocaal, torisch en torisch-multifocaal).

  Indivisual lenzen zijn alleen op afspraak te verkrijgen. Hiervoor kunt u altijd contact opnemen met onze winkel door te bellen naar 040-2010320.