U kunt zowel met als zonder een verwijzing van de huisarts bij ons terecht voor een optometrisch onderzoek. En er is een korte wachttijd. Optometrie houdt zich bezig met het diagnosticeren van oogafwijkingen.

Tijdens het onderzoek worden uw ogen opgemeten, de oogdruk wordt bepaald en de voorkant van het oog wordt bekeken. Daarna worden in de meeste gevallen uw ogen gedruppeld. Deze druppels zorgen ervoor dat de pupillen groter worden waardoor de binnenkant van uw oog bekeken kan worden. Door deze druppels kunt u tijdelijk last krijgen van het licht. Ook kan uw zicht enkele uren waziger worden. Daarom adviseren wij u een zonnebril mee te nemen en om niet zelf met de auto te komen.

Nadat de druppels zijn ingewerkt wordt door middel van verschillende apparatuur de binnenkant van uw oog bekeken. Met een funduscamera wordt een foto gemaakt van het netvlies en met de OCT-scan worden de structuren van het netvlies bekeken. U krijgt meestal direct de uitslag van de onderzoeken en wordt indien nodig via uw huisarts naar de oogarts verwezen.

Voor verschillende oogklachten kunt u bij de optometrist terecht. Denk hierbij aan:


  • Wazig zien
  • Hoofdpijn/vermoeide ogen
  • Droge ogen klachten (prikken/jeuken/branden/zandkorrelgevoel)
  • Diabetes onderzoek van de ogen
  • Glaucoom in de familie
  • Flitsen/vlekken

Indien u bent verwezen door uw huisarts worden de kosten voor het onderzoek verhaald op uw eigen risico. Wanneer u op eigen initiatief hier komt kunnen de kosten in bepaalde gevallen ook vergoed worden vanuit uw eigen risico, anders bedragen deze €65,-

Een optometrisch onderzoek kan alleen op afspraak waarvoor u ons kunt bellen op 040-2010320.