Zonnebrillen

Ze beschermen uw ogen tegen de felle zonnestralen en bepalen een stukje van uw look. Zonnebrillen! Wanneer u er een uit gaat zoeken is het van belang dat u niet alleen kijkt naar het uiterlijk maar ook naar het soort glas. Veel mensen weten niet dat er op dit gebied veel verschillende mogelijkheden zijn. In onze winkel adviseren we u niet alleen over welke zonnebril u het beste staat maar ook over de verschillende soorten zonnebrilglazen. Samen zoeken we uit welke van de opties het beste bij u past!

Gepolariseerde zonneglazen

Wanneer de zon schijnt bereiken haar stralen de ogen in zowel horizontale als verticale richting. Polariserende zonneglazen filteren de horizontale stralen weg. Dit heeft tot gevolg dat u geen last hebt van zonnestralen die via een glad oppervlak uw oog bereiken. Voorbeelden van dit soort oppervlakken zijn: een nat wegdek, het wateroppervlak of een besneeuwde piste. Gepolariseerde zonneglazen nemen de schittering die deze oppervlakken veroorzaken weg, waardoor uw ogen een stuk minder snel vermoeid raken. Verticale zonnestralen worden wel doorgelaten. Dit is wel zo veilig want anders zou u niet meer zien!

Verschillende kleuren zonneglazen

In een zonnebril kunnen glazen worden gezet in allerlei verschillende kleuren. Iedere kleur filtert het licht weer anders. Dit heeft invloed op hoe u de wereld ziet door uw zonnebril. Ook de keuze van de kleur van uw glazen is dus van belang! Hieronder vind u alle opties op een rijtje.

Grijs: Grijze glazen geven het minste kleurverandering. De kleuren zullen wel wat minder intens zijn.

Groen: Groene glazen laten de kleuren waar het menselijk oog het meest gevoelig voor is door. Hierdoor geven groene glazen een vrij helder zicht, terwijl er toch voldoende licht wordt tegengehouden. Alle kleuren blijven redelijk natuurlijk.

Bruin: Bruine glazen filteren vooral het 'blauwe' licht weg. Hierdoor zijn bruine glazen contrastverhogend. De wereld ziet er wat warmer uit maar tegelijkertijd wel wat minder natuurlijk.

Geel/oranje: Deze glazen laten vrij veel licht door. Hierdoor beschermen ze minder goed tegen de zon. Deze kleuren glazen worden voornamelijk gebruikt tijdens het sporten omdat ze contrastverhogend zijn en beter zicht bieden bij slechter weer. Denk aan mist tijdens het fietsen.OAKLEY

Meest gedragen zonnebril onder topsporters

Het brillenmerk Oakley is ontstaan in 1975. Oakley is de naam van de hond van Jim Jannard, de oprichter van het merk. Het eerste product dat op de markt werd gebracht, waren handvatten voor crossmotoren. Het materiaal hiervoor wordt nog steeds gebruikt voor extra grip aan de veren (pootjes) van de brillen.

Oakley ontwikkelde in 1984 de eerste zonnebril ter wereld die de vorm van het gezicht volgt. De techniek om de glazen ronder te zetten, is in de loop der jaren geperfectioneerd tot de H.D.O. : High DefenitionOptics van nu. Oakley glazen worden gemaakt van PLUTONITE. Dit polycarbonaat is onbreekbaar en optisch zeer zuiver. Deze gepatenteerde Oakley technieken, maken de Oakley zonnebril tot de meest gedragen zonnebril onder topsporters. Zowel bij motorsport, BMX, schaatsen, wielrennen/mountainbike, zeilen en boardsporten is de Oakley zonnebril niet meer weg te denken.

Behalve de sportzonnebrillen heeft Oakley ook een prachtige lifestyle-lijn, deze zonnebrillen hebben een eigen stijl en bijzondere afwerking. Met een Oakley kunt u voor de dag komen.Serengeti

Dit merk biedt de absolute top op het gebied van bescherming in combinatie met elegantie. De tijdloze, modieuze en stijlvolle monturen zijn gemaakt van de beste materialen.

Glazen

Serengeti maakt gebruik van zeer heldere glazen waardoor er altijd sprake is van een hoog kijkcomfort. Daarnaast zijn alle glazen voorzien van een fotochromatische en polariserende coating. Dit heeft tot gevolg dat ze zich meteen aanpassen bij lichtomstandigheden die veranderen en altijd zorgen voor een vermindering van schittering. Ook houdt de coating de zogenaamde 'blauwe waas' tegen. Hierdoor verhoogd het contrast en raken de ogen minder snel vermoeid. Door deze unieke eigenschappen die maken dat de bril zich snel aanpast aan verschillende omstandigheden zijn zonnebrillen van dit merk uitermate geschikt voor personen die veel autorijden.


Ray-Ban

Dit is misschien wel de meest bekende fabrikant van zonnebrillen. Het bedrijf werd in 1937 opgericht door Bausch&Lomb, waarna het in 1999 is verkocht aan de Italiaanse Luxottica Group. Het hoofdkantoor van dit merk is gevestigd in het Italiaanse Agordo. De naam is afgeleid van de Engelse woorden voor 'straal' (Ray) en 'uitbannen' (Ban). Letterlijk dus; een product bedoeld om (licht)stralen uit te bannen.

Het merk ontstond door een verzoek van de Amerikaanse luchtmacht. Er moest een zonnebril komen voor piloten. Dit verzoek betekende de geboorte van de beroemde Aviator. Het ontwerp kwam vlak na deze opdracht ook voor het grote publiek op de markt. Variaties op deze Aviator zijn tot op de dag van vandaag nog steeds onderdeel van de meest verkochte modellen. Ray-Ban is het enige merk brillen die overal ter wereld worden herkend. Iconische zonnebrillen dus!