Zonnebrillen

Ze beschermen uw ogen tegen de felle zonnestralen en bepalen een stukje van uw look. Zonnebrillen! Wanneer u er een uit gaat zoeken is het van belang dat u niet alleen kijkt naar het uiterlijk maar ook naar het soort glas. Veel mensen weten niet dat er op dit gebied veel verschillende mogelijkheden zijn. In onze winkel adviseren we u niet alleen over welke zonnebril u het beste staat maar ook over de verschillende soorten zonnebrilglazen. Samen zoeken we uit welke van de opties het beste bij u past!

Gepolariseerde zonneglazen

Wanneer de zon schijnt bereiken haar stralen de ogen in zowel horizontale als verticale richting. Polariserende zonneglazen filteren de horizontale stralen weg. Dit heeft tot gevolg dat u geen last hebt van zonnestralen die via een glad oppervlak uw oog bereiken. Voorbeelden van dit soort oppervlakken zijn: een nat wegdek, het wateroppervlak of een besneeuwde piste. Gepolariseerde zonneglazen nemen de schittering die deze oppervlakken veroorzaken weg, waardoor uw ogen een stuk minder snel vermoeid raken. Verticale zonnestralen worden wel doorgelaten. Dit is wel zo veilig want anders zou u niet meer zien!

Foto: links niet gepolariseerde glazen, rechts gepolariseerde glazen


Verschillende kleuren zonneglazen

In een zonnebril kunnen glazen worden gezet in allerlei verschillende kleuren. Iedere kleur filtert het licht weer anders. Dit heeft invloed op hoe u de wereld ziet door uw zonnebril. Ook de keuze van de kleur van uw glazen is dus van belang! Hieronder vind u alle opties op een rijtje.

Grijs: Grijze glazen geven het minste kleurverandering. De kleuren zullen wel wat minder intens zijn.

Groen: Groene glazen laten de kleuren waar het menselijk oog het meest gevoelig voor is door. Hierdoor geven groene glazen een vrij helder zicht, terwijl er toch voldoende licht wordt tegengehouden. Alle kleuren blijven redelijk natuurlijk.

Bruin: Bruine glazen filteren vooral het 'blauwe' licht weg. Hierdoor zijn bruine glazen contrastverhogend. De wereld ziet er wat warmer uit maar tegelijkertijd wel wat minder natuurlijk.

Geel/oranje: Deze glazen laten vrij veel licht door. Hierdoor beschermen ze minder goed tegen de zon. Deze kleuren glazen worden voornamelijk gebruikt tijdens het sporten omdat ze contrastverhogend zijn en beter zicht bieden bij slechter weer. Denk aan mist tijdens het fietsen.OAKLEY

Meest gedragen zonnebril onder topsporters

Het brillenmerk Oakley is ontstaan in 1975. Oakley is de naam van de hond van Jim Jannard, de oprichter van het merk. Het eerste product dat op de markt werd gebracht, waren handvatten voor crossmotoren. Het materiaal hiervoor wordt nog steeds gebruikt voor extra grip aan de veren (pootjes) van de brillen.

Oakley ontwikkelde in 1984 de eerste zonnebril ter wereld die de vorm van het gezicht volgt. De techniek om de glazen ronder te zetten, is in de loop der jaren geperfectioneerd tot de H.D.O. : High DefenitionOptics van nu. Oakley glazen worden gemaakt van PLUTONITE. Dit polycarbonaat is onbreekbaar en optisch zeer zuiver. Deze gepatenteerde Oakley technieken, maken de Oakley zonnebril tot de meest gedragen zonnebril onder topsporters. Zowel bij motorsport, BMX, schaatsen, wielrennen/mountainbike, zeilen en boardsporten is de Oakley zonnebril niet meer weg te denken.

Behalve de sportzonnebrillen heeft Oakley ook een prachtige lifestyle-lijn, deze zonnebrillen hebben een eigen stijl en bijzondere afwerking. Met een Oakley kunt u voor de dag komen.