Let op Cookies worden op deze website gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het ontvangen van cookies van deze website. Verder

Nacht contactlenzen

Een nieuw fenomeen op het gebied van lenzen.

Gedurende de hele dag scherp zien zonder een bril of contactlenzen te dragen? Dat kan! Wanneer u kiest voor nachtlenzen worden uw ogen onopgemerkt gecorrigeerd terwijl u slaapt.

Hoe werken nacht contactlenzen?

Nacht contactlenzen hebben geen direct contact met het hoornvlies maar drijven op de traanfilm van uw oog. Ze hebben een speciale vorm die ervoor zorgt dat het hoornvlies, via de traanfilm, gedurende de hele nacht iets platter wordt gedrukt. Dit zorgt ervoor dat u overdag scherp kunt zien.

Hoe voelen nacht contactlenzen?

De hele nacht contactlenzen dragen en hier niks van merken lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch is het mogelijk! Hoe dit komt? Nachtlenzen laten extreem veel zuurstof door waardoor ze vrijwel geen invloed hebben op uw oog. Hierdoor zitten ze heel prettig en hoeven uw ogen ook niet aan de nachtlenzen te wennen.

Waarom nacht contactlenzen?

Veel mensen zijn erg enthousiast over nacht contactlenzen simpelweg omdat het erg comfortabel is om de hele dag goed te kunnen zien zonder een bril of gewone lenzen. Dit is echter niet de enige reden waarom men kiest voor de nachtcontactlens. Het wordt gezien als een ideaal alternatief voor het laten laseren van ogen. Veel mensen overwegen een laserbehandeling maar zijn bang voor de risico's die hieraan verbonden zijn. Men weet nog niet wat laseren op langere termijn met de ogen doet. Nachtlenzen kunnen daarom een goede oplossing zijn zonder risico's!